tiistai 20. toukokuuta 2014

Kaunis toukokuinen päivä Lounais-Suomessa

Jääkylmä rintama sitten vihdoinkin väistyi, en välttämättä vieläkään kehu keliä optimaaliseksi kun kerran kananmunan kokoisia rakeita, vettä ja vanhoja ämmiä äkeet selässä tuli taivaalta. No ei ne rakeet ihan kananmunan kokoisia eilen olleet. Melkein. Työtä kun en vieroksu niin saatoin venyttää työpäivääkin sitten kotimatkapyöräilylle sopivammaksi ja lähteä myräkkärintaman vasta ylitettyä kotimaiseman. Muuten olisinkin kastunut kunnolla, toissa maanantainen ikävä tapahtuma olisi saattanut toistua pahemmin seurauksin. Tuolloin aamusella satoi, povitaskussa ollut puhelin otti ja närkästyi, ei toimi ihmisen taimen radio telefoonissa enää ensinkään. Tästä olen hyvinkin närkästynyt. Eilinen ukonilma kaikkinensa antoi vielä enemmän syytä huoleen kun tuo ilmanala aiheuttaa leipomuksille sitten kaikkea jännää efektiä. Kuulemma. Siinä piimät juoksettuu ja syntyy kaksipäisiä vasikoita ynnä muuta. Eikä taikinat kohoa. Toisin kävi eilenkin. Tein siinä sitten ohimennen 2 16 desilitran taikinaa, pullaa varten siis, tätä päivää silmällä pitäen. Kyllä kohosivat ihan tolkuttomasti, tuli mieleen ensimmäinen - ja viimeinen kokeiluni saaristolaisleivän kanssa. Aikoinaan siivosin keittiötä pitkään, hellaa, sen reunoja, lattoita, vuokia ynnä muita, koko illan tuon projektin mentyä ns reisille. Ei siitä sen enempää, pullataikinat kohosi reippaasti, sitä odotellessa väkersin vielä raparperi-vadelmatortun. Siitä vasta hyvää tulikin.

Kyllähän pullasta taasen hyvää tuli, tänään sitä meni se pari lettiä ja huomenna toiset pari lettiä menee kuukausikokouksen merkeissä, rouvasväki saa suut makeiksi. 

Tässä tätä pullakavalkaadia, kolme pitkoa arkulla vainaan, neljäs uunissa...



Pullaahan tuli tehtyä siksi reilusti kun tuleva EU-parlamentaarikko Paavo Väyrynen kävi täällä meitillä vieraana tänään Raisiossa. Olihan sitä pakko sitten pistää pöytä koreaksi, kaupunginvaltuuston toinen varapuheenjohtaja sitten teki gluteiinittomat tarjoilut. Pulla meni paria siivua lukuunottamatta kaikki. Kahvia jäi. 
Paavo oli jälleen kerran vakuuttavaakin vakuuttavampi puhuja, asiaosaaja vailla vertaa, ei nikottelua, kakomista, takeltelemista. Faktaa ja anekdoottia toisensa perään. Ja jos hän on puhujana ylivertainen, vastausvuoroissaan hän oli myös valmis. Kuin viiden vuosikymmenen ajan toiminut rautainen ammattilainen vaan voi olla. Harvemmin näkee niin hyvää, selkeäsanaista ja asian hyvin esiin tuovaa esiintyjää kuin Paavo Väyrynen.

Väyrynen aivan ylivertainen eilen Hesarin vaalitentissä




Raision Keskustan kunnallisjärjestön puheenjohtaja Eero Vainio avaa tilaisuuden


Raision Kaupunginjohtaja Ari Korhonen saatepuheellaan toivottaa tohtori Väyrysen tervetulleeksi

                                


Sitä parhainta Paavoa. Puhetta. Sitä olisi kuunnellut pidempäänkin. 


Taas sitä jaksaa!

Perjantaina pellon kääntö Mestarin kanssa. Lauantaina Monacosta tänne takaisin laittamaan pottua maahan. 
Sillälailla sanoi Tarvajärvi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti