perjantai 2. toukokuuta 2014

Jutta, siinä vasta nainen...

Kuten laulussa sanotaan. Mutta höbs böbs, Jutta se taitaa tahtoa jättää kaksikin uppoavaa laivaa, ensin hallituksen ja sitten SDP:n. Hänellä kummankin ruorissa ja hallituksen uutta lempitermiä käyttäen, perälaudassa, on ollut laskeva trendi kerta toisensa jälkeen. Hän itse tuota ei ole nähnyt tappiona kun joka vaalien jälkeen on demarien kannatus vaan laskenut laskemistaan. Pitää hattua nostaa että Jutta uskoo itsekin omiin juttuihinsa. Pohjalainen demari. Kyllä kyllä. Vähän sama kuin Turhapurossa oli aikoinaan eräs taho ehdokkaana kommunistina kokoomuksen listoilla.

Paula Paula, siinä vasta Paula... meinaan Risikko. Kokoomukselle ihmisen kasvot kerrankin? Kyllä se on sitten Paulan tai Janin pesti, selkeästi. Rannikon ruotsalaismieliset kokkarit, osa Helsingin eliittiä ja muutama vaasalainen saattaa kannattaa Stubbia. 

Kaiken kaikkiaan kannattaa muistaa tuon trion touhut tämän nykyisen hallituksen piirissä. On ollut niin Kreikan kuin muidenkin EU-maiden "solidaarista apua" vakuutusten, takuutusten ynnä muiden koplausten myötä. Ja nämä molemmat puolueet, SDP ja Kokoomus ajavat eurobondeja, yhtäläisyysmerkki jatkuvalle ja päättymättömälle rahahanojen avaamiselle vastaaviin puuhasteluihin. Suomalaisen työtä tekevän ihmisen kukkarolla käydään, maksatetaan huimat summat etelän vetelien touhuista aina vedoten ties mihin. Samaan hengenvetoon on kansan mieliin myrkytetty kotimainen maatalous ja ruoan valmistuksen alkulähde, aina nostetaan maataloustuet esiin kuin ne olisivat millään lailla verrannollisia esimerkiksi tuohon Kreikan kriisiin.

Tulevien 13 suomalaisen EU-parlamentaarikon tulisi voimakkaammin toimia Suomen ja Suomen kansalaisten edun nimissä, pelkkä myötäily keski-eurooppalaisten vahvojen maiden mukaan ei ole Suomen etu. Tämän pitäisi myös ehdokkaiden pitää kirkkaana mielessä. Suomen ja suomalaisten asiaa ovat sinne menossa ajamaan. Ei ylikansallisia oikeisto tai sosialistisen internationaalin asioita.

Myrskyisät Vapputerveiset Turun Vihreästä Vapusta 1.5.2014


2 kommenttia: