keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Antti teki miehen työn

Eikä luikuroinut vaan otti valtiovarainministerin raskaan ja vastuullisen salkun. Toivotan Antille onnea valitsemallaan tiellä. Noinkohan kuitenkaan lapsilisiin tulee muutosta. Saati muihin asioihin. Altian myyvät kuitenkin, siinä on sitten arviolta 5000 suomalaisen perheen toimeentulo uhattuna. Ei pidä unohtaa koko sitä ketjua taaskaan, ei pelkkää viinan tiristäjää Koskenkorvalla, siellä on myös viljan sopimusviljelijää ja sitä kautta infraa paljon. Puhumattakaan siitä kuinka on muiden perinteisten kotimaisten tuotteiden käynyt sen jälkeen kun ne on ulkomaiseen omistukseen myyty. Missä on Finlandia Vodka, ei ole näkynyt. Entäpä Turun Sinappi, eipä sitäkään. Molemmat tuotteet ovat yhtä kotimaisia kuin Kokoomuksen politiikka, kiedottuna kotimaiseen ulkokuoreen ja sisältö on tyystin ulkomaista. Tätäkö tässä taas halutaan. Ei taida kossu enää kossulta maistua jos sen vilja on etelä-virosta ja vesi Rakverestä tai muualta. Altia valtion viimeisenä viinanmyynnin kulmakivenä pitäisi pitää kotimaisessa omistuksessa. 

Jos ei niin saman tien voisi valtion alkoholimonopolin purkaa. 

Ei tule Antin päätöksen myötä syysvaaleja, ei tietenkään vaan hallitus jatkaa samaa mitäänsanomatonta linjaansa luultavasti uuden pääministeri Stubbin johdolla. Kolme pääkohtaa joita kukaan ei muista kuulleensa, pitkiä selostuksia miten pääministerillä kuitenkin on aikaa päivittäin käydä ravaamassa muutama tunti lenkillä, tunti pari salilla ja sitten paneutua vielä kolmisenkymmentä tuntia muihin asioihin. Ja toki twiitata joka välissä.
Nollasisältöistä huttua alusta loppuun, ei hitustakaan asiaa. 

Mutta saivat näpäytyksen viime sunnuntaina, ei mennytkään kuin olivat olettaneet. Ei laukka riittänyt loppuun asti ja ylitsepursuavan rietas revittely jäi irvokkaisiin kasvoihin veistettyihin irvistyksiin illan taittuessa loppua kohti. Minne jäi fantastisuus.

Sosialistit saivat sitten toisen EU-parlamentaarikon, johan viisi vuotta se isä Mitro Brysselissä haahuili ympäriinsä, lähinnä mielessä herkkupöydät ja viinit. Hänellä nyt matka takaisin tsasounalle hernekeiton ja kotikaljan ääreen pois naisia naurattamasta. Eli taas tuo Jaakonsaari sai jatkaa ja Kumpula-Natri kaveriksi. Sosialistien tehotytöt. Jutan enkelit. Vaiko Antin?

Nuoriso oli vahvasti liikkeellä yliopistokaupungeissa ja saivat kommunistin valittua EU-parlamenttiin. Olisivat sitten edes jonkun muun kuin sen Kyllösen. Hänen meriitit ministerinä tuli jo nähtyä. Surkea esitys. Toisaalta tekivät Suomelle ja koko Euroopalle palveluksen kun saivat näverrettyä Vihreiltä toisen paikan pois. Toki tässä on mietittävä kahden pahan väliltä. Vihreät kuitenkin enemmän ovat Suomelle hallaa saaneet aikaan, pääasia tuolla liikkeellä on tuhota suomalainen teollisuus ja tehdä Suomesta ulkomuseoa jossa on 4 kaupunkikeskittymää, muualla pelkkää suojelualuetta jonne ei saa mennä.

Keskusta otti vaalivoiton, äänestysvilkkaus laski edellisistä EU-vaaleista ja ääniä tuli enemmän, lähes prosentin nousu ja pidimme kaikki kolme paikkaa. Uskomaton suoritus kun ei sen suurempaa koneistoa edes masinoitu kampanjan taakse. Yksittäiset ehdokkaat tekivät itse omia panostuksiaan. 
Ja terävin kolmikko tuli valittua, Olli Rehn, Paavo Väyrynen ja Anneli Jäätteenmäki. Kolme raskaan sarjan politiikan väkevää osaajaa. Kun kukin heistä sai ~70000 ääntä, voidaan todeta Keskustan ampuneen monikärki täsmäohjuksen joka osui napakymppiin!
Nyt täytyy toivoa ettei tule Keskustassa sisäistä kinastelua kuten aikoinaan ns tohtorien taistelu, kun Virolainen ja Karjalainen kävivät kilpaa. Tätä ongelmaa ei nyt liene.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti