torstai 10. heinäkuuta 2014

Kalaonnea

Kävipä allekirjoittaneelle satumainen flaksi kun kauppaan marssin, tiskissä oli tuoreena nieriää. Sitä pieni ihminen sitten osti yhden kalan verran, tuli siitä sitten kaksi annosta ruokaa. Annokseen sitten sisällytin viikonlopun kantarellisaaliin, paahdettua kesäkurpitsaa, sipulia ja tomaattia. Kuin myös tein beurre blancin jossa sitten tapahtui jokin mittavirhe. Joko maustelientä redusoin liikaa tai sitten mittasin voita liikaa mukaan. Maku oli  hyvä mutta oli enemmänkin majoneesityyppinen kuin kastike. Tätä täytyy harjoitella, perusjuttu kun on. Ennen ei ole näin kyllä käynyt.

Palanpainikkeeksi oli taasen pinot grigiota, tämä oli vallan maukas. Mutta kaikkihan tämän rypäleen viinit ovat.
Muiden rypäleiden, poislukien Riesling, valmistus voisi lopettaa.


Nieriää kesäisillä grillatuilla vihanneksilla. Ja voissa pyöräytetyillä kantarelleilla. Tietenkin.


2 kommenttia:

  1. Oikein hyvä viinimaku herralla! Harmittaa, kun en älynnyt ottaa kuvaa siitä pinot grigiosta, mitä saatiin kerran Italiassa. Oli parasta ikinä, mutta nyt ei tietenkään enää muista sen nimeä :-/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kummasti omat kommentit katoaa.,, mutta olen asiasta ollut aina samaa mieltä, hyvä maku mulla todellakin on, myös viinien suhteen. Kameran ollessa aina mukana sitä tulee napsittua kuvia vähän milloin mistäkin. Näppärä on myös eräs viini-ohjelma kännykässä, sillä voi sitten tarkempaa infoa pullonkyljen viivakoodista lukea, se noukkii netistä sitten viini asiantuntijan arvion.

      Poista