torstai 17. heinäkuuta 2014

Kesäretki Tallinnaan

Pitää sitä kerran kesässä Baltiassa käydä, tänäkin vuonna sitten reissu kohdistui Tallinnaan. Tyttäreni vein sinne valmistujaislahjana, eikä hän siellä ollut aiemmin käynytkään. Kesäinen ilma suosi matkailijaa, oli pilvipoutaa. Ainoastaan kerran tuli vettä, silloinkin oikein urakalla, mutta harmittavan vähän aikaa vain. Ei juuri itselle mitään uutta ja mielenkiintoista Tallinnassa, paitsi eläintarha. Siellä on jos jonkin näköistä kiekujaa ja kukkujaa. Leijonan karjahdus livenä oli kyllä komea. En nähnyt, kuulin vain.
Hotellin olin aikoja sitten jo varannut, oli kyllä sokkeloinen ja kummallinen paikka. Kuin jostain oudosta leffasta jossa portaita risteilee vaikka kuinka sinne tänne. Erään käytävän keskeltä lävistänyt puupalkki, hirsi, kruunasi kokonaisuuden. Pohkeet oli kovilla kun hissittömässä talossa kiipesi kerran pari päivässä viidenteen kerrokseen. Siinä hiki viimeistään ylimmällä askelmalla tiivistyi kun avasi huoneen oven. Ilmastointia ei tietenkään ollut. Eipä tuokaan haitannut, ei tullut huoneessa juuri oltua edes muuten kuin nukkumassa. Aamulla lähdettiin heti liikenteeseen aamiaisen jälkeen. Hotellin aamiainen oli hyvä.

Muutama tuokiokuva reissulta

Matkalla Helsinkiin. Mikä järki on jättää noita lehmän munia pelloille noin runsaslukuisesti?


Pakko oli ottaa kolme osteria, toki tabascon kera. Punainen juttu pikku purkissa oli jotain kaalia. Hyvää oli.


Tumma leipä, jota kotiinkin kannoin, oli tuollaisena valkosipulileipänäkin tavattoman hyvää.


Pakanan hyvää villisianlihasta käsityönä tehtyä makkaraa, tuo oli viikon paras ateria!


Tähän tutustuin. Oli pakko käydä hakemassa kaubamajasta pari tuubia kotiinkin. 


Viinimuseossa oli pakko käydä lasillisella. Oikein kiva pikku viini. En kotiin kantanut. Opas oli innokas ja kertoi laajasti Matiesenin historiasta Virossa. 
Komea viinikaappi. Ei taida mistään vastaavaa löytyä.



Hotellin psykedeeliset portaat. Oli kuin Odessan portaat. Tulipahan ravattua. Niin, tuossa vain yhdet, näitä erilaisia portaita oli ainakin 5 kpl plus pienemmät päälle.


Linnahall, tämä sosialistisen yhteiskuntamallin järjettömän kokoinen monumentti makaa kuolleena Tallinnan suulla teräsristikoilla sisäänmenoaukot suljettuina. Ja on suojelukohde. Uskomatonta. Mutta kotimaassakin tätä uskontokuntaa on vielä yhteensä vajaa parisenkymmentä prosenttia jos laskee dem...sosialistit  ja kommunistit yhteensä. Mistähän tuokin harha saa bensaa liekkeihinsä?


Kappas keppanaa, vaikkei keppanaa ollutkaan. Motörhead viiniä. En ostanut, kuvan nappasin kuitenkin. Oli muuten Eckerö-linen laiva paluumatkalla. Kertaluokkaa mukavampi matka kuin Vikingillä tai Siljalla ikinä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti