keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Kesäjuhla Hintsalla 19.6.

Keskustaväen kesäjuhla Hintsan kartanolla on ensi viikolla, kovalla tohinalla itse niihin valmistaudun. Lupasin nimittäin tehdä kinkereihin mustaa makkaraa maistiaisiksi. Lauantaina täällä Bunkkerilla raapaistaan muutenkin kesäkauden ensimmäiset makkaramaistiaiset. Nuorison edustajat eivät ole nähneet aiemmin makkaran tekoa kokonaisuudessaan, pitää mustamakkarasavotan lisäksi rykäistä kehiin jokunen metri salviaista sianlihamakkaraa ja kenties jotain tulisempaa, jospa chorizon tyyppistä koittaisi vääntää. Liharepertuaari on sopivahko; 1,5kg lapaa, vajaa kilo kylkeä, Mestaripalvin savupekonia 300g ja verta 2l. Uskomattoman vahva ja erinomainen aromi oli salviassa, omaa tuotantoa ei vielä voi käyttää kun on sen verran pientä tuo kasvu. Mutta pahoin pelkään ettei tämä repertuaari vielä riitä vaan pitää hakea täydennystä vielä lauantai aamuna. Se on sitten sen ajan murhe se. 

Mutta nyt on aika savumakrillin, sitä nyt oli pakko kaupasta kotio kantaa, sen verran herkullisen näköistä oli. Kuten siiatkin. Kannoin niitäkin. Tänään ja huomenna Kustavin lohta, vaikka sen syönti tuntuu ihan hirvittävän vaarallista nykyään olevan. Ainakin mikäli Yleä uskomme, ja miksi emme uskoisi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti