sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Alkoihan se loma vihdoinkin

Kyllä sitä tuli odotettuakin, kesälomaa nimittäin. Minuuttikin töitä olisi ollut liikaa. Eipä liiemmälti ole mitään suunnitelmia loman varalle, jospa Tallinnassa kävisi pitkästä aikaa. Jää nähtäväksi.
Pellolla tarttis jaksaa möyriä, en vaan ole ennättänyt, tämä lomailu kun on niin kiireistä aikaa. 
Ennätin hieman sentään hellan ääreen, vaikka Silverstonessa pitikin päivystää. 

Paria pikku reseptiä piti koeponnistaa, kana & possureseptejä. Kanasta otettiin nahka kokonaisena irti, ainakin tarkoitus oli, rintaliha kuutioitiin ja muu liha sekä vähän portobelloa, appelsiinin ja sitruunan kuorta, possun kylkeä ja mausteita ajettiin kutterissa tahnaksi johon nuo rintalihakuutiot ja yksi muna sekoitettiin joukkoon. Tämä sitten kanan nahkaan palloksi ja uuniin. Oli ihan ok setti. Du Puy linsseistä, salotista ja portobelloista tein pedin kanapallerolle sekä tomaattichutney päätyi lautaselle myös kastikkeeksi. 
Tuo oli siis alkuruokana, pääruokana sitten possun cracklingia uudella tapaa valmisteltuna. Tässä possun kylkipala viillettiin 5mm välein, kaadettiin litra kiehuvaa vettä pintaan, kuivaus, reilu merisuola, sitruunankuori ja paahdetut fenkolinsiemenet pintaan ja läski jääkaappiin yön yli. Valmistettaessa tuo maustekasa sitten kraapaistiin pois ja uuni hanat kaakkoon kiertoilmalla. Otti puolisen tuntia 64 sisälämpöön ja sai sitten vielä vetäytyä kotvasen. Possun kylkeen rykäisin viinirypälesoosin, pohjana lihan paistoliemi. Myös kotimaisia tuoreita herneitä, pinaattia ja retiisejä pannulla voissa käytin ennen tarjolle laittoa.
Jälkkäriksi oli perinteinen pain perdu vadelmacouliksen (en poistanut siemeniä) ja vaniljajäätelön kera. 
Olisi voinut hieman minttua laittaa päälle, ei vaan ole kasvanut riittämiin vielä. 

Tuli maistettua myös nyt niin paljon framilla olleita spritzereitä, enpä ollut vakuuttunut. Aika kehdo drinksu.

Kanan "moneybag" 


Possun crackling


Jälkkäri


3 kommenttia:

  1. Mahtava crackling - täytyy valmistuttaa sitä tuolla paremmalla puoliskolla.

    Hauskaa lomaa!

    VastaaPoista
  2. Oli hyvää kyllä. Tässä Maggie Beerin reseptissä nahka leikataan jo valmiiksi ohuiksi siivuiksi joten sitä on helppo sitten paloitella.
    http://www.masterchef.com.au/recipes/berkshire-pork-loin-with-cavolo-nero-and-apple-sauce.htm

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsos vaan, cavolo neroakin olisi kasvihuoneessa kasvamassa.

      Poista