torstai 20. kesäkuuta 2013

Kesäjuhlat Hintsan kartanolla

Kuin tilattuna, kelit muuttuivat mitä mainioimmiksi keskikesän järjestötapahtumalle, Keskustan paikalliset kesäjuhlat Hintsan kartanolla jossa isäntäväki Haavisto, Maija ja Heikki, olivat panneet pöydän koreaksi. Itsekin piti juuri tähän tapahtumaan tuoda maistiaisia, vaan enpä siinä onnistunut kun tuli ongelmia valmistuksessa. 
Oli niin raparperimansikkatorttuja ja kahvia kuin sitten vanhan rouvan tekemää aivan tavattoman hyvää ruisleipää ja perunalimppua (?) joita tuli sitten syötyä urakalla. Pääsin tutustumaan myös tilan paakaritaloon, valtava leivinuuni eräässä talossa joka oli dedikoitu leivonnalle. En sano että olen kade mutta... puulämmitteinen ja kaikki. Jos sunnuntaina lotto jotain toisi? 
Turnee tilalla tuli tehtyä ja historiikkia puitteisiin sai tiedokseen. Olen toki tuolla aiemmin ollut mutta historiikki on jäänyt hämärään. Nyt tiedän. 
Oli toki myös laulantaa, varsinkin Varsinais-Suomen laulu ja muitakin, tähän taiteen lajiin en osallistunut koska, en kiellä, laulanhan kuin Caruso. Hän juuri nyt. Nimenomaan. 
Arpajaisetkin oli, Maija-rouvan limppua tuli voittona, sekä keksejä. 

Olipa tuolla ihan asiaakin, päälimmäisenä tietopaketti suoraan eduskunnasta, sanansaattajana Keskustan kansanedustaja Annika Saarikko. Toki kunnallisjärjestön puheenjohtaja Eero Vainio puhui myös, hänellä on sana ja tilanne hallussaan, melkoinen sanaseppo. Oli tuolla demarikin, varmaan toinenkin, mutta yksi pääsi vain ääneen, nimittäin kaupunginjohtaja Ari Korhonen. 
Annikan puhe tulee aikanaan tänne. Varmaan Juhannuksen jälkeen.

Edit: Puhe tässä

Aaton ribsit puolivalmiita nyt, bbq soosit valmiina. Nyt ei kuin levähdys, tarkastus että kaikki löytyy ja sitten levon kannalta. Onneksi tämä Juhannus on vain kerran vuodessa, joulukin on sentään joka vuosi.

Jussia näihin tunnelmiin ja kuvajaisiin!

Kunnallisjärjestön pj ja Vesaisten varapj Eero Vainio puhetta pitämässä. Oikeassa reunassa ministeri Heikki Haavisto.


Kansanedustaja Annika Saarikko pitämässä puhetta


Isänmaallisuus ei vaan voi enempää pursuta näissä puitteissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti