tiistai 25. kesäkuuta 2013

Tiluksia tiiraamassa

Olipa pakko tänään käydä alueella kyyläämässä mitä sinne kuuluu, enpä siellä ole puoleentoista viikkoon ennättänyt käymään, itseasiassa pariin viikkoon miltei. Luonnonvoimat jyllänneet urakalla ja jostain kummasta ne rikkaruohotkin taas tulleet pintaan. 

Muistiinpanona ranskalaisin viiruin:
-syksy
-roundup

Vajaan pari tuntia jaksoin tuossa helteessä sitten nyppiä pinaattien ympäriltä rikkaa pois, niiltä kun jäi aurinko saamatta näidän takia. Kenties ensi viikolla kun loma alkaa, on aikaa mennä pidemmäksi aikaa parinakin päivänä kitkemään. Tällä viikolla ei oikein ennätä, on kaikenlaista puuhaa ja sitten perjantaina 50v syntymäpäivät. Tuonnekin ilmoitin ankarasta ruokavaliostani kesän ajaksi, pois kaikki rasva ja sen sellainen, syön kesän ajan vain hummeria, kaviaaria ja kobe tahi waguy härän sisäfilettä. 
Tätä ei kuulemma huomioida, silakkalaatikkoa tarjolla. 
En usko tuohon.

Täällä bunkkerilla on kasvua tapahtunut reilustikin, juhannuksen lämpöpiikki teki temput ja salaattikin oikein roihahti kasvuun. Pitää huomisiin eväsleipiin käyttää sitä.

Rytömäki


Herneen nyt sentään erottaa, ei takana olevaa pinaattia


Salaatti täällä pääkallopaikalla


Ylhäältä alas; meirami, salvia, rakuuna, sinkkiämpärissä herne


Herneet ne siinä ja pikkupurkissa minttu


Persiljaa ja timjamia


Basilikaa ja timjamia


Loppu repertuaari; silopersiljaa, tilliä ja basilikaa



3 kommenttia:

  1. Hirvittävän hyvä kesäruokavalio. Kyllä hummerilla ja kaviaarilla ihminen pysyy terveenä. Etenkin,jos seuraksi saa hitusen pinot grigioa.
    Kateeksi käy tuo salaatti. Täällä se ei vieläkään idä, kun maa pölisee kuivuuttaan.

    VastaaPoista
  2. Ehkäpä täydennän pinot varastoni jo tulevana viikonloppuna. Ihan varoiksi koska koskaan ei tiedä milloin tulee yleislakko tai alkon väki kävelee ulos osoittaakseen tukensa Pohjois-Korean valtion monopoliliikkeen kehnoon palkkapolitiikkaan. Jaajaa.
    Paljon on muutakin uutta reseptiikkaa tiedossa, odotan nyt vaan lomaa että jaksaisi joka päivä tehdä jotain hyvää. Yleensä vaan vaikka hyvää yrittää tehdä, tuppaa erinomaista tulemaan.

    VastaaPoista
  3. Näinhän se on, että ruuasta tulee tekijänsä näköistä. Siksi useimmiten jätän kokkaamisen nuoremmille.

    VastaaPoista