keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Paistetta päivään

Reilusti on aurinkoa möllöttänyt ja rontit ovat kasvaneet silmissä. Huomenna viimeistään on aika mennä mullittamaan perunanvarret. Itse en ole jaksanut edes blogata tässä helteessä, tosin tähän vaikutti myös se että vaihdoin nettitekniikkaa himpun verran nopeampaan suuntaan.

Viime viikonloppuna tuossa sitten helteen lomassa oli keittiössä sitten viihdyttävä. Mikä siinä on että ihan kuumimpana aikana sitä sitten pitää tuollaista ihan pahuksenmoista hikisavottaa tehdä? 
Tuorepastaa väänsin siinä, tarkoituksena oli naudanlihapullien kylkeen kotimaisista tomaateista ja oman kasvattamon basilikoista kastikekin tehdä. Ja toki näin teinkin.

Gazpachoa alkupalaksi tein koska kotimainen tomaatti oli miltei ilmaista, alta kahden euron kilo. Kotimaista paprikaakin tuli käytettyä, hieman enemmän kuin kaksi euroa kilo. Kurkkua, chiliä, varsiselleriä, kevätsipulia, valkosipulia, tabascoa ja wörsseä sekä mausteet. Lautaselle sitten persiljaa till. Aika tumma tuli gazpachosta, mutta hyvä maku kun aika pakanan kylmänä sitä sitten lautasella laitoin.

Aika jäätävä gazpacho, kylmää, sopivan hottia ja hyvää


Kotikutoiset pastat ja muut 


Sitä kun pieni ihminen vaeltelee paikasta toiseen niin kaikkea sitä kanssa näkee ja kuulee. En olisi ikinä uskonut että ostoshelvetin pihalla sentään tähän törmää. Voisin kuvitella että illan siimeksessä jossain porttikongissa tai pusikossa mutta että ihan kirkkaalla päivänvalolla keskellä parkkipaikkaa. Jouduin ihan pysähtymään kuvan ottamaan. 


Kyllä sitä ihminen joutuu kaikkea muutakin näkemään, entäs sitten tämä. Oliko tämä keskeltä metsää pururadalta löytynyt juttu sitten jokin lentävä kalakukko? Tai itseasiassa sen pää? 


Bunkkerin etäpesäkkeellä kuin itse leijonanluolassakin tapahtuu yrtti & ronttirintamalla.

Basilikat pääsivät ulkoruokintaan


Tämä kait oli persilja, lehtisellainen.


Hernes. Tänään nuo ovat jo nelinkertaiset mitaltaan.


Pellolla pinaatti tekee tuloaan


Kuin myös herneet


Eikä jäsen K:lta saatu piparjuurikaan kainostele


Pikainen lisäys tuotantomatriisin toiseen reunaan; kesäkurpitsa


Jollain ilveellä pitäisi Tampereelle viikonloppuna joutaa, sekä sitten sunnuntaina liikennettä Turkuun ohjaamaan kun on Vesaisten ja Keskustanaisten valtakunnallinen tapahtuma. Kaiken tämän hässäkän keskellä vielä Kanadan Montrealiinkin ehtimän pitäisi!

Ehkäpä kuuntelemme hetken tätä laulua ajatuksella koska on taas ajankohtainen - JÄLLEEN kerran.

2 kommenttia:

  1. ..eiköhän me menna oikein autolla sinne Turkuun sitä liikennettä ohjaamaan, että pääsee lippumarssi onnellisesti perille...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää vaan toivoa ettei sada... 74v synttäreille pitää tuolta sitten ennättää vielä. Ei omille.

      Poista