torstai 10. tammikuuta 2013

Lämpöä arkeen

Eilen alkoi taas täällä ihan varsinaisessa Suomessa pakkanen paukkumaan pitkän kostean kauden päätteeksi.  Tänään mukaan tuli myös kaikkiin luihin ja ytimiin asti ulottuva viima. Ei ensinkään mukavaa. Vaan eilen sitten työpäivän päätteeksi hyökkäsin kiireellä Turun Sanomien Ruoka-osiosta löytämäni valkosipuli-rapukeitto jonka sitten sovelsin omista kaapeista löytyvien ainesten ympärille. Minulla toki oli vain tunti ja vartti aikaa, oli kiire kunnallisjärjestön kokoukseen Hintsalle. 

Kuitenkin saatoin oitis kotiin tultuani ottaa pakkasesta hummeriliemen jonka olin tuossa jossain kohtaa loppusyksystä tehnyt hummerin kuorista ja sen muista krämmäleistä. Pahuksen hyvää vaikka itse sanonkin. Tuota reseptiikkaa sitten mukailin parhaani mukaan, vettä kiehautin mukaan enkä laittanut liemikuutiota. Pahuksen hyvää tuli. Sanoisin jopa pahuksen hyvää. Ehkä hieman hottia, yhden vaaksan mittaisen punaisen chilin sipaisin mukaan ilman siemeniä. Kyllä tänään lounaalla hiki kirposi pintaan ja litratolkulla sitten sai vettä latkia. Toki toki väärä valinta tuo vesi, ajattelin että tekemäni krutongit olisi pelastanut tilanteen. Ehkei sitten niin käynyt. 

Huomenissa uudelleen ja ehtoommalla tarkoitus rykäistä kunnon burgerit kehiin. Laadukasta naudan paistinjauhelihaa hain tätä varten, kuin myös cheddaria. Majoneesin toki laadin äkäiseen itse, tarkoitus oli koittaa paprikamajoneesia. Ja friteerauskeittimeen menee rosamundaa pitkänä soirona.
Niistä lisää joku toinen päivä...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti