lauantai 19. tammikuuta 2013

Voihan viikinki!

Tulipa sitten käytyä tuolla uudella kaasulaivalla, Viking Gracella kun kerran sain tilaisuuden ja päätös tästä tuli tehtyä jo aikaisin viime kesän loppupuolella. Jouduin kuitenkin ujuttautumaan matkaan kommunistien ynnä muiden kapinahenkisten joukkioon. Pysyttäydyin kuitenkin näkymättömänä enkä änkeytynyt juurikaan tuohon perin arvelluttavaan seurueeseen ensinkään. Saisi vielä punikin maineen tässä,  se nyt vielä puuttuisi!
Laiva sinänsä oli pramea, minulla oli valtavat odotukset laivan ravintoloista, niitähän oli TS:ssä hehkutettu niin maan perusteellisesti että... henkilökunta ravintoloissa oli ystävällistä ja palvelualtista, tosin ihan joka paikassa  riippumatta missä oli, siis ravintolassa tai myymälässä, keskeneräisyys oli keskeinen teema kaikessa. 
Ihan tuli sellainen olo että tekijät ovat ammattilaisia mutta se joka vetää sitä hommaa on aivan noviisi, paletti aivan sekaisin eikä kukaan johda.

Hytissä oli sitten paskainen täkki sängyssä, hyi hittolainen. Löysipä saman tien paikkansa käyttämättömästä sängystä ja toisen toki otin tilalle. Hyttiemännälle tuota näytin, sanoi hänkin "hyi helvetti". Ihmeellistä touhua ettei moisia ole vaihdettu, sen verran huomattava jarrutusjälki oli kyseessä. Joko ei välitetä moisista tai sitten ei vaan välitetä. Jompikumpi. Laivan lähtö muutenkin oli puoli tuntia myöhässä, ihmisiä jonotettiin porteilla eikä ovia avattu, yksi rullaporras oli toimimatta, se ei voinut olla viivästyksen syy kuitenkaan. Tuossa ajassa olisi täkitkin kerinnyt vaihtamaan sillä kun laakonkia pitkin jolkottelin laivaan, siivousarmeija oli vasta poistumassa aluksesta. 

Itse hytti oli sitten ihan siisti, jopa ihan kiva. Televiisorikin oli tuollainen 32" flatscreen jossa oli hotellien tapaan tervetulo toivotus ja sitten sieltä sai infoa laivasta. Tosin tässäkin kohtaa keskeneräisyys paistoi läpi. Ravintoloiden menu tiedot puuttuivat tyystin, samoin hintatiedot. Osa valikoista oli mitäänsanomattomia ja turhia, osa ei toiminut ensinkään. Esimerkiksi paikkatieto, joka olisi ollut ihan kiva lisä, ei toiminut lainkaan.
WC/kylppäri oli kiva, lattialämmitys ja kaikki. Lavuaari oli hienoa designiä. Designiä joka vaan ei toiminut. Hanan suun ja altaan takaosan välissä oli niin pieni tila että kenties pienen lapsen kädet onnistuu siinä pesemään loiskuttamatta vettä ympäriinsä, ei aikuisen kuitenkaan. Eikä ollut mahdollista sulkea altaan lävikköä. Milläs siinä sitten jäähdytät shampanjaa? Ei millään, jäi sekin juomatta ja kaviaarit syömättä niin muodoin. Suolapähkinää ja chileläistä viiniä sitten pisaran verran. 

Laivan myymälä oli holtittoman kokoinen, hyllyvälit väljät, osin myymälä ihan tolkuttoman pimeä. Mikähän idea siinä? Jossain viinahyllyssä oli valoilottelu jonka vuoksi ymmärrän että on hämärää, mutta että vaateosastollakin? Niin, naistenosastolla pikku hämärä lienee paikallaan ettei sivulliset huomaa sitä merkintää kokolapussa... laihtuuhan sitä hämärässä pari kiloa :-D

Viskiosasto myymälässä oli pramea ja kattava valikoima. Jos viskeistä pitää. Itse enemmän silmäilin viinihyllyjen valikoimia, Amaronea oli montaa sorttia. En kuitenkaan ostanut, tämähän oli vasta tiedustelumatka.

Jotenkin jäi tuostakin kokemuksesta jotain puuttumaan. Niin kuin kaikkialla laivassa. Laiva oli loppuun myyty vaan ihmisiä ei missään,oli kuin aavelaivalla olisi mennyt. Jälkijättöisesti voisin olla viisaampi kun paluumatkalla havaitsin laivan Retrobaarissa (ravintolassa?) olevan porukkaa pilvin pimein. Eläkeläisiä, siihen joukkon en kyllä sovi enkä siellä sitten läpikulkua pidempään ollutkaan. 

Yhdellä reissulla ei tietenkään ennätä kaikkia ravintoloita käymään millään läpi, tarkoitan tällä ruokaravintoloita. Muilla ei niin väliäkään. Menomatkalla tuli tsekattua Frank's, mielenkiintoinen konsepti kuitenkin. Ravintolaan tullessa saat kortin jota sitten käytät eri paikoissa. Juomapisteessä pikku olut kortille, sitten paikanhaku. Menun tutkinta, oli mistä valita sillä tässä konseptissa valitaan eri teemojen väliltä mitä syödään. Oli pohjoismaista, pizzaa, burgeria ja ties mitä. Sitten vaan marssitaan kokin pakeille jolle tehdään tilaus. Korttia taas vingutetaan ja saadaan sellainen sähköinen pylpyrä joka pöydässä sitten pärähtää kun ateria on noudettavissa. Tähän samaan törmäsin syksyllä Riikassa. Niin. Onhan tuo. Sopii pikaruokapaikkoihin. Tämä Frank's oli kyllä sellainen sitten myös. Otin burgerin, olihan tuo. Sipulirenkaita ja pekonia, ranskalaiset purkissa ja sitten pettymyksenä valmispihvi, joku valmiiksi prässätty lätykkä. 
Kalusteet tuntui tässäkin ravintolassa olleen kuin Ikean esittelynurkka, kaikenlaista ja erilaista, ties ja mitä mööpeliä. Makunsa kullakin. 

Aamupala tuli paluumatkalla syötyä buffetissa, 11€ ja oli hyvää kahviakin. Tavanomainen laiva-buffet-aamiainen. Ei maailma järissyt kuitenkaan.

Matkan hintaan sitten sisältyi buffet lounas paluumatkalla. Tätä mielenkiinnolla odottelin. Aika lailla perinteinen buffa oli kyseessä, paljon oli kaikenlaista tyrkyllä vaan puuttui järjestelmällisesti tarjotun päältä lappu/kyltti jossa kerrotaan ensinnäkin mitä on tarjolla ja sen päälle sitten onko se laktoositonta/gluteiinitonta/jne. Tämä oli mielestäni hyvin huono asia, paha puute kertakaikkiaan. Samoin pähkinäallergikoille ei ollut mitään mainintaa missään. Pari kuolemantapausta kaasutuslaivalla korjannee asian?
Ilokseni sitten löysin Specials tiskin jossa oli simpukoita merimiehen tapaan, isoja katkarapuja sekä rapuja!
Tietenkään ei rapuveitsiä ollut missään, huikkaus tarjoilijalle sai minut käymään tiskillä uudelleen. Ei, ei niitä ollut vieläkään. Toiselle, nuorelle kauniille naistarjoilijalle esittämäni kysymys aiheutti sen että hän toi koko seurueelle rapuveitset ja sinne tiskiinkin niitä ilmestyi lopulta. 
Kalatiskille en sitten tohtinut ensinkään mennä, jono oli järkyttävä, miltei ravintolasta ulos asti. Aika tökerösti järjestetty tämäkin asia, johdon puute näkyy. Kaksi startteripaikkaa oli, kuiten myös pääruoalle, vaan ei tälle. Ja joka paikasta nuo laput/merkinnät puuttui. Itse änkesin lämpimän ruoan tiskille, virheliike sekin. Tylsää kermaperunaa, uunilohta, jotain possun ja naudan roiskeita. Ei. Ei tätä enää. 
Onneksi alkupalani oli mittava, kaiken sen muun hutun päälle rapuja ja simpukoita.
Jälkkärit sitten pientä piperrystä paljon, pannacottaa kupissa ja plääh... jätski oli hyvää. 
Kaiken kaikkiaan aika tylsä. Ravut pelasti. Ja viini. Olivat molemmat hyviä. 

Kaiken kaikkiaan jäi keskeneräinen maku koko laivasta. On tottunut kuitenkin siihen että esimerkiksi ravintolan edustalla on menu näkyvissä josta näkee sisällöt ja hinnat. Nyt ei tainnut missään olla tuollaistakaan paitsi sitten buffetin edessä aamulla, silloinkin vain hinta.
Kaupoista puuttui tarjoukset, eikä ravintoloissakaan ollut mitään tyrkkyä esim juomista kuten yleensä on tapana. Aika outoa. 

Pari kuvaa tuli otettua.

Hauska lattiamatto 


Hytti. Seaside. Ei tupankankatkua. Ikkunalauta turhan kapea pöydäksi.


Tunnelmaa jostain käytävältä



Frank'sin ruokaonvalmis-kello


Burgerin prässäys näkyy tästä parhaiten. Vähän sitä voisi yrittää kun ovat hehkuttaneetkin.


Tämähän se tärkeitä, verhojen design.


Kylmä oli aamusella


Huono lavuaari


Alkupalaa buffetissa



Jälkkäri. Pääruoka oli niin huono etten kuvaakaan ottanut.


Buffet


Kummitteleeko tuolla?


Tämä oli mun feivoriitti


Hyttynen makuuasennosta. Pitäähän sitä tirsat ottaa.


Aijai, tämmöiset löysin laivan kaubamajasta. Oliiveja sardiinitäytteellä


Sekä ankkamousse - tapas ehtoota odotellessa




2 kommenttia: