lauantai 19. tammikuuta 2013

Pientä porsastelua

Tuli aiemmin uutena vuotena kutsuneeni itseni jälleen juhlakaluksi Runosmäkeen ja menukin oli ennalta laitettu lukkoon pääruoan osalta. Gordonin ohjeella piti sitten tekemän possun kyljyksiä valkosipulilla ja salvialla, marsalareduktio pinnassa. GR:n alkuperäisessä reseptiikassa oli sitten raparperia ja omenoita kylkiäisinä, itse en niitä tehnyt vaan kunnon ravintolamuusin jossa oli hipaisu dijonia. Kyljysten kylkeen sitten piti parsaa laittaa, eipä tietenkään löytynyt tuoretta. Afrikan lähituotantoalueelta löytyi haricot-papuja, ohkaisia ja hyviä, sitten myös baby-pinaattia jysäytin rasiallisen pannulle voin ja merisuolan kaveriksi. 
Toki myös oli ihan pakko herkullista punajuurta laittaa paahtumaan, Maskun kartanonherralta kun sain näitä jötkäleitä jokin aika sitten. Kuorinta, folioon, suolapippuri päälle, oliiviöljyä, folio kiinni ja tunti uunissa. Aijai.

Alkupalaksi sitten suunnittelin simpukoita, luovuin ajatuksesta kun laivalla niitä juuri söin. Mietin sitten skagenia. Tylsähkö sekin. Herääminen perjantai aamun -20 asteen pakkaseen muutti nämä ajatukset tyystin, alkupalaksi sitten kehkeytyi korvasienikeitto. Tuhtia ja kuumaa talvipakkaseen. Tyttäreni lähetti lohdullista signaalia, Keuruulla aamulla -28 astetta pakkasta, en siis kärsi yksin. Voi tyttö parkaa. Stackars lilla M.

Turun Wikkeltä vaan ei sitten saanut korvasieniä, joutui Stockalle harhautumaan. Ja saunaoluet unohtui silti.

Jälkkäriä mietin todella pitkään, meinasin ensin että jokin marjakeitto/hyydyke jätskin kanssa. Ei, sain joulupukilta erinomaisen Muru-kirjan jonka reseptiikalla tein sitten karibialaiset ritarit. Nuorison edustajat eivät tuntuneet tästä tummalla rommilla maustetusta herkusta pitäneen, itse pidin tätä aika perkuleen hyvänä jälkkärinä. Makkarafestarien jälkkärinä jopa? On kuitenkin aikuiseen makuun.

Ilta meni rattoisasti, tuli pelattua Cube Matkailu-peliä sekä jotain Suomi-peliä. Tyhmiä pelejä kumpainenkin, mediapelillä minun voitto sivuutettiin kun olin hellan ääressä. Ikinä en pelaa näitä enää tässä seurassa... 

:-D

Pikku korvasienikeitto


Kyljyksiä. Pyysin kymmenen, sain yhdeksän. Perskeles 3,5 kiloa possua, saman painoi mun joulukinkku!!!


Pannulla pari näistä kavereista, salviaa, voita, valkosipulia. Taka-alalla muusipotut keittyy


No kuvat meni väärässä järjestyksessä... hyvin oli läskiä :)


Ananas tiedä huutia


Hieman lässähtänyt jälkkäri. Väsynyt. Maku parempi kuin kuva. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti