torstai 3. tammikuuta 2013

Uuden vuoden kujeet

Tämä uusi vuosi 2013 sitten tuli varkain ja lähes huomaamatta vaikka melkoisessa vesisateessa tuli sitten tähtisadetikut poltettuakin. Hyvä niin, eipähän ollut suurempaa vaaraa metsäpalosta tai sen semmoisesta. Toki  sosialidemokraattien puoluetoimistossa ollaan eri mieltä, jonkinlainen lupakinkeri olisi tuostakin pitänyt loihtia. Mutta mitäpä tuosta, uuden vuoden aattona isolla porukalla istuttiin alas perinteisten kesämättöjen ääreen. Pöydässä oli sitten niin haudutettua ribsiä bbq marinadilla, kanankoipinuijia, paistinperunaa ja majoneesia. Toki sitten myös viinit, skumpat ynnä muut limonaadit oli tyrkyllä. Myös keskusta-asiaa tuli varhaisemmin ehtoolla käytyä jakamassa naapurustossa, oli kuitenkin otollista maaperää. 

Tänne tuolloin kantautuneiden huhujen mukaan Maailmanmatkaaja olisi luonut pyrotekniikalla Maskun kartanon taivaalle tekstin "Paavo 2018" joka viittasi toki Paavo Väyrysen presidentinvaalikampanjaan ja toki myös valintaan vuonna 2018. Myös huhuja hummerikeitosta kantautui nenää... korv... silmääni vaan ei sitten kuvamateriaalia tullut. Liekkö ollut uutisankka. Ankkaa... sitäpä viikonloppuna.

Loppu kinkku meni jo ennen uuden vuoden aattoa pizzan päälle, tulikin vähän pahuksen hyvää. Tietenkin, olikin kotimaista kinkkua eikä mitään tanskalaista mautonta ja törkeällä lähes eläinrääkkäyksen tapaisella tehotuotannolla tehtyä lihaa. Ensi vuonna pitänee kotimaista luomukinkkua tai villisikaa hankkia. Yrittää edes.

Tässä on töihin sorvin ääreen jo ennätetty jo ja typistetty viikko urakoitu äärirajoilla, tänään oli sitten aika tehdä tuhti lihapata. Tein sen burgundinpadan tapaan, vaan ilman punkkua. Taisi olla sitten vaan kundinpata. Hyvää tuli, se nyt on sanomattakin selvää, kuvaa en malttanut ottaa. Caesar salaatinkin tein sitten tein, kun kerran oli romainea ja anjoviksia sekä parmesania. No grana padanoa taisikin olla.

Uuden vuoden kattaus


Minun alkupala


Naapurustossa Mona Lisaa kuuruamassa


Alea jacta est - illan caesar


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti