keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Pakolliset vappukotkotukset

Kelin ollessa mitä oli vapunaattona, oli varmempaa pysytellä sisätiloissa pelaillen lautapelejä illan ratoksi, nauttia hodareita, coleslawia, skagen toasteja sekä skumppaa mansikoiden kera. Mansikat tietty oli jotain ulkolaisia, eivät kyllä ihan mauttomiakaan vaan eivät lähelläkään kotimaisten mansikoiden makuja. 
Hodareihin tein sitten kunnon valkosipulimajoneesia, paahdoin valkosipulia uunissa reilun tunnin jonka jälkeen puristin kynnet tahnaksi näin maustaen ihan perusmajoneesin. Majoneesia toki tein jokusen desin kun coleslawiin sitä meni myös kupillinen. Hyvää, nopeaa ja helppoa syötävää. Skagenit oli sitten se perinteinen osuus koko vapussa, silliä kullekaan en tarjoaisi. Mäti tosin jäi pois, unohtui vaan ei sitten enää jaksanut ponnistella asian tiimoilta. Ensi vappuna sitten sitäkin. 

Tänään sitten en keksinyt oikein mitään kivaa ruokaa tehdäkseni, päätin joutessani tempaista jälleen kerran setin mustaa makkaraa ja puolukkasössöä kylkeen. Tällä kertaa en tehnyt tätä maitoon vaan lihaliemeen. Samoin makkarataikinaan lihamyllyn läpi täräytin tollasen nyrkillisen possun ihraa. Jykevämmän suolan laitoin myös.
Kyllä tuota kelpasi syödä, tällä kertaa ei kuoretkaan karanneet kun uunissa tuon haudutin kypsäksi hitaasti ja sitten loppusilaus pannulla voin kera. 

Garlic dog and coleslaw


Skagen


Mustaa körtsikkää


Aijaijai...


Tulevana viikonloppuna talkootouhuja parillakin suunnalla, tarttis ennättää pellollekin lauantaina. Perunat huutavat jo maahan panoa.

1 kommentti:

  1. Täällä perunat huusivat jo niin kovaa, että panin ne eilen maahan.
    Kasvimaa jäi vielä laittamatta, kun oli niin raivoisa ja kylmä tuuli. Jospa ens viikolla sitten, kun viikonloppu sujuu Kööpenhaminaa ihmetellessä.

    VastaaPoista