maanantai 13. toukokuuta 2013

Satoa miltei jo pukkaa

Pitipä pellolle tänään mennä laittamaan lisää tuotteita tulemaan, tällä kertaa lamopinaattia joka uuden seelannin pinaattina myös tunnetaan, härkäpapuja sekä tavallista herneenpalkoa. Ja miksikäs en mennyt kun kelikin oli suotuisa, koko viikoksi sellaista on luvattu. Täytynee harvase ehtoo käydä kastelemassa, vaikka on kaikenlaista muutakin kiirettä. Keskiviikkona Keskustajärjestöjen kuukausipalaveri, perjantaina lupauduin jälleen jakamaan Suomenmaata jahka leipätyöltä ennättää. Perjantaina pitää sitten Jäsen K:lta hakea sekä lipstikka että piparjuuripistokkaita tai miksi niitä sitten sanotaankaan, viedä ne tuonne pellolle ja johonkin sinne mahduttaa. Parin viime vuoden aikaisia naapuripalstalaisia ei ole tänä vuonna näkynyt. Pitäisköhän kysäistä ovatko laisinkaan enää mukana ja jos ei, koittaa saada ne itselle. Olisi sitten kolminkertainen määrä palstatilaa.
Tämä jää mietintään. 
Kuitenkin oli mukava yllätys tänään havaita miten viime vuonna lehtikasan viereen tuikattu ruohosipuli on alkanut hulvattomasti kasvamaan. Eikä raparperikaan yhtään ujostele vaikka ne keväällä siirsin paikasta toiseen. 
Joku pahalainen oli käynyt möyrimässä istukassipuleita. Tietää sitä että pitää taas tuota kananpaskaa alkaa levittelemään, pysyypähän ainakin omalta plantaasilta myyrät pois.

Ruohosipuli se sieltä puskee


Raparperikin näyttää hyvältä


2 kommenttia:

  1. Plantaasin kolmikertaistaminen vaatii jo sitten joko kovaa kuokankäyttöä tai lievää maksutyövoimaa lisäksi. Eikä alueen säännöissä ole mitään kuinka paljon pinta-alaa saa pitää?
    Itse matkaan viikolla aatunmaan pääkonttorikaupunkiin bunkkeroimaan.

    VastaaPoista
  2. Ei taida olla moisia rajoitteita. Kääntäminen ei liene suurempi ongelma kuitenkaan...

    VastaaPoista