sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Sunnuntain brunssi

Päädyin täällä Monacossa sitten pitämään brunssin sunnuntain kunniaksi, eihän sitä ehdi lounasta tekemään kun pitää tuolla Kasinon mutkassa katsoa miten meidän Nico voittaa GP:n. Ja niinhän siinä sitten kävikin, Nico näki, tuli ja voitti. Suvereeniin tapaan. Kenties parin viikon päästä uudelleen Kanadassa. Pitää sinnekin ennättää. 
Brunssille sitten laadin uusimmasta Glorian Ruoka&Viini lehdestä bongaamani vihreän "boullabaissen". Kotimaista vihannesta tuli montaa sorttia, vaan itse keitto oli kyllä sanalla sanoen huono. Jopa kehno. Eipä sitä tartte toiste tehdä. Kun kerran kotimaista pottua oli jo saatavilla suht koht edullisesti, olipa niitäkin ostettava ja keittoon niitä laitoin ja amusen tein niistä myös. Pääruokana oli sitten eilen viitisen tuntia uunissa pötkötellyt naudan rinta. Sen sai riivittyä haarukalla ihan pieneksi. Maku jumalaisen hyvä. 
Ja kuten eräät tarkkasilmäiset havaitsivatkin, tiramisua oli jälkkäriksi tänään. En tehnyt perinteiseen tapaan, jäi marsala pois enkä keksejäkään lapannut pohjalle. Hyvää näinkin. 

Kotimaista uutta pottua, voita, tilliä ja silliä. Abban tietty. 


Glorian keitto. Ei herättänyt suurta innostusta. Päinvastoin. Tavallaan pahuksen kallis ja kehno setti. En ikinä enää tätä tee.


Riivittyä nautaa patongissa, marinadin uunista kampesin talteen, siivilän läpi kattilaan ja keitin kasaan. Pahus miten hyvää sekin.


Tiramisu. Savoijardit dippasin vahvaan kahviin ennen asentamista paikoilleen.


Näin täältä Monacosta on hyvä ottaa satelliittiyhteys Bunkkerille aika ajoin ja tarkastaa myös parvekkeen yrttien tilanne. Hyvältä näyttää, kasvu on melkoista.

Oregano ja salvia


Tämä oli joku...


Herneenpalko ylimpänä, vasemmalta rakuuna, minttu ja viime vuotinen salvia. Heräiskö?


Ylempänä persiljaa. Alemmassa ei vielä mitään. Mitä siihen laittais?



2 kommenttia:

  1. Oi, mikä amuse! Kylläpä kotimainen pottu jo maistuisi. Ja kiitos Glorian bouillabaisse-varoituksesta. Ei tarvi turhaan sitä kokeilla.
    Tyhjään taimilaatikkoon täytyy tietysti laittaa meiramia, jolla voi maustaa syksyn sienisadon.

    VastaaPoista
  2. Olihan tuo hyvää. Kertakaikkisen hyvää. Meiramia. Katsotaan. Mietitään.

    VastaaPoista