torstai 9. toukokuuta 2013

Perunat ja sipulit haudattu

Olikin eilen varsin mainio päivä käydä pellolle täräyttämässä potut vakoon, sipulit vanhojen verhojen alle sekä porkkanaa, punajuurta ja ties mitä muuta. Kahden kilon pussi oli rikea-siemenperunaa ja se kyllä oli liian pieni pussi mun mielestä. Eipä siitä riittänyt kuin pari kolme vakoa pottua. Tulipa tuon kanssa tehtyä sitten arviointivirhe. Määrässä siis. Enempää en kyllä ala laittamaan, pottua siis. Vielä on herneet, pavut, pinaatti ja jokin muukin pantamatta alulle. Ei sitä kaikkea kerralla malta. Biolanin hevosenpaskaa pellettinä tuli myös levitettyä pellolle säkillinen. Yhtenä huomiona nyt kun koitin juuria yms tuholaiskasvustoa eilen nyppiä, oli se että kastematoja verrattuna ensimmäiseen kylvövuoteen, nythän on kolmas, on ihan hemmetin paljon. Se lienee vain hyvä asia. Lieroja oli paljon ja isoja. Eipä tarvinnut kastelusta kantaa huolta kun tälle päivälle oli luvattu sadetta. Ja niinhän yöllä oli vettä tullutkin, samoin juuri ryöpsähti oikein kunnolla. 
Sataa laariin, sataa laariin :-)

Sipulit pääsi peiton alle



Piti sitä tänne bunkkerillekin laittaa tuhoeläintorjuntaa sementtiruusujen muodossa, salviat ja persiljat myös partsille itämään sekä sisätiloihin timjamia entisten lisäksi. Ja jahka ilmat tästä vielä lämpenee niin jotain muutakin on tarkoitus laittaa. Jäsen K:lta tarttis saada lipstikasta pistokas tms siirrännäinen, tosin tuonne pellolle.
Jahka Guernseyn seikkailultaan ennättää.

Sementtiruusut


Aika ankeaa vielä


Olipa sitä eilen pakko hieman herkutellakin, pikku burgeri peltoreissun jälkeen. Tein valkosipulimajoneesia, Sorrin flikoilta haettua keräsalaattia, pihvilihana Partasen naudanlihaa. 
Jees.




2 kommenttia:

  1. Täältä löytyisi lipstikan siirrännäisiä. 10 vuotta tuo kasvoi nätisti paikoillaan, mutta keksi nyt ruveta lähettämään etäispesäkkeitä ympäri kasvimaita. Kiva sitä on kuitenkin kitkeä pois, kun se tuoksuu niin huumaavalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lipstikka-asiaan sain jo korjauksen, ja sen lisäksi myös piparjuurta. Ne ensi viikonloppuna vasta kuitenkin. Lipstikka on vaan hyvää, ole onnellinen että sulla kasvaa, täällä on hankaluuksia itse kullakin sen kanssa ollut. Annoin itselleni kertoa että viihtyy typpirikkaassa maassa. Kananpaskaa juurakkoon siis reilusti. vai?

      Poista