tiistai 26. maaliskuuta 2013

Kevätkokouksen aattona

Huomenna Raision Keskustan kevätkokous, asioita lienee ihan tarpeeksi joka rintamalle. Itse jopa närkästyin tänään miten kaupungin tekninen lautakunta oli toiminut; viljelypalstojen vuokria oli nostettu 100% sekä oli mielivaltainen siivousvelvoite asetettu. Jollet siivoa palstaa jonkin epämääräisen tahon mielen mukaan, kaupunki suorittaa sen ja perii 62€ maksun vuoden lopussa. Aivan järjetöntä. Palstalaiset, suurin osa heistä iäkkäämpää väkeä jotka tuolla ovat vuosia toimineet, ovat sinne pieniä työkalujen yms säilytyslaatikoita tuoneet jottei joudu alvariinsa työkaluja kuljettamaan kotoa palstalle ja takaisin, samoin vesitynnyreitä johon on sadevettä kerätty ja sillä palstoja osin kasteltu. Nyt kaupunki haluaa asettaa, tai siis asetti jo, rasitteen tälle harrastajakunnalle keinotekoisen siivousvelvoitteen myötä, kaikki pitää olla palstalta pois 15.10. mennessä tai kaupungin setä tulee ja vie roskiin. Hoitaisivat muut siivousvelvoitteensa pitkin kesää ennen kuin lähtevät moiselle tielle. Ja kuka lopulta määrittää tämän tarpeen? Joku tonttu-ukko konttorissaanko? 

Tulee vaan taas mieleen kenen asiaa tässä siivousvimmassa ajetaan? Jos sinne palsta-alueelle jää joku tynnyri, ämpäri, laatikko tai kuokka niin kenen esteettistä silmää se häiritsee? 
Enemmän luulisi talviaikaan häiritsevän nuo tolkuttomat lumikasat hiekan ja koirankusen värisinä joita vaan piisaa loputtomina vuorina, ne ei häiritse mutta jossain syrjässä joku ämpäri niin tekee?

Onko kyse siitä perisuomalaisesta kateus voittaa kiiman perisynnistä lopulta? Vaiko poliittinen demarien ja vasurien ponsi ettei lähistöllä olevan lastentarhan pikku pilttien pidäkään kuokkaa tai lapiota nähdä? Sähköhän tulee pistorasiasta, raha seinästä ja ruoka mäkkäriltä tai eineksinä tehtaalta.

Vai onko kokoomuslainen golf kerho ajattelu puskenut pintaan, pitäähän sitä saada harjoittelukenttä ihan tänne Raisioonkin, sopiva soiro siihen.

Ei ole järjettömyydellä mitään rajaa. Saa kommentoida.

Kuitenkin, närkästys sijaan ja asiaan. Aamusta sitten aloin jo piirakkapohjia vääntämään, puolitin reseptin ja sen mukaan tein kun kerran on neljä irtopohjavuokaa käytössä. Neljään pohjaan meni vajaa puoli kiloa voita,  litra jauhoja, suolaa, sokeria ja mitä parhainta Raision kraanavettä. Veivasin pötkäleet ja laitoin jääkaappiin tekeytymään. Tällä välin sitten pohdin teenkö samalla vaivalla lettipullaa vaiko mitä. Jätin pulla-asiat muhimaan ja päädyin sitten piirakoiden täytteisiin. Iso purjon jötkäle löysi tiensä puolitettuna kasariin jossa oli vettä, suolaa ja voita. Keitin kypsäksi. Tätä purjoasiaa muuten jossain välissä lisää. Fantastisen makuista ja sain vinkkiä lisätä tätä ja hummeria... 
Punaista paprikaa pari sekä iso sipuli kuutioitui ja joutui pannulle myös, pieni suola ja sokeri. Saivat jäähtyä. 

Piirakat rykäisin kasaan, esipaistoin pohjat toki, hernekilpi oli kullakin jottei liiaksi nouse, sen jälkeen täyttö. Savulohta kalasta reilusti, päälle pilkottua purjoa sekä sipuli-paprika sekoitusta. Päälle kerma-muna-ranskankermaseos maustettuna. 

Maistoin kotvanen sitten kumpaakin, hyvää tuli omasta mielestä. 

Torttu raakana


Munittuna


Uunista pois..


Pari pullaa



2 kommenttia:

  1. Siinä on joku tuntenut itsensä tärkeäksi, kun on tuommoisen siivousvelvoitteen keksinyt. Ajankohtakin tuntuu melko mielivaltaiselta, kun kyllähän juureksia saa vielä maasta nyhdettyä lokakuun lopullakin.
    Mutta siis onhan se toki törkeää, että viljelypalstalla näkyy viljelyvälineitä. Sakkoa pitäisi semmoisesta antaa, ja jalkapuuta.

    Taas näköjään mennään samoilla linjoilla, kun tänään on siian savustusta tiedossa ja huomenna ajattelin tehdä jämistä piirakan.
    Ja nuo pullat on muuten ihan yliluonnollisen näköisiä. Ei kukaan oikeasti voi osata tehdä noin hienoja pitkoja.

    VastaaPoista
  2. Kaupungin virkamiehet ne kaikenlaista keksii ja ilman kansalaiskeskustelua sitten pääsee lautakunnissa läpi tuollaiset esitykset. Noh, sain edes tuon alueen jätehuoltoon muutoksia aikaiseksi. Toivottavasti myös toteutuu tulevana kesänä.

    Lohet ja pullat meni. Ihan normipullaa 15dl taikina ja kiertoilmauuni, tietty reilusti elbow greasea vaivaamiseen :)

    VastaaPoista