keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Pääsiäisen menuajatuksia

Taas on tullut se aika jolloin neitokaiset, hautalat ynnä muut istahtavat luudilleen kissojen ja kahvipannujen kanssa lentämään ympäriinsä ja tekemään ikäviäkin taikojansa. Mitenkäs se vanha kansantarina menikään, pääsiäisen aikaan trullina navettaan ja vips! lehmiltä nännit pois... tjms. Mämmihattuun en pukeudu tänäkään pääsiäisenä... vai pitäiskös se olla vaatimuksena pitkän perjantain Gourmet Clubin kokoontumisella?
Ei.

Pitkän perjantain menu lienee sitten nimensä mukainen. Tätä olen tässä pari kuukautta puntaroinut jo ja olen melkoista jaakobinpainia käynyt itseni kanssa. Aterian pitää kuitenkin olla sellaista että ehtii vieraiden kanssa seurustelemaankin, muttei toisaalta liian yksinkertaista. Viinimatcheja en tällä kertaa saata tehdä. Kaapissa on hyvää ranskalaista viiniä alkupalan kylkeen ja pääruoan kanssa sitten kenties jotain mitä Veijo Alko suvaitsee suositella. Valkkaria siis. 

Pitkän Perjantain Pidempi Menu

Toast Skagen 
(Murun reseptillä + itsetehty saaristolaisleipä)

***

 Mustaa körtsikkää, puolukkaa

***

Haukimureke Mamin tapaan

***

Espressopannacotta, karpalokastike



Mustan makkaran rykäisen huomenna puolivalmiiksi, periaatteessa myös puolukkakastikkeen sekä jälkkärinkin voisi tehdä. Haukimurekkeen kaveriksi en kyllä mitään Skånen perunoita tee, beurre blanc riittänee tällä kattauksella. 

Pääsiäispäiväksi sitten on toiset, perinteisemmät metkut mielessä. Jälleen kerran tätä mustaa körtsikkää tai sitten savuankeriaasta jotain MPW:n reseptiikalla, jos sattuu Herkkunuotasta löytymään. 
Pääruokana sitten perinteinen karitsan kare, valkosipulivuohenjuustoperunat ja punaviinikastike. Eli ihan pakanan tuhtia ja täyttävää. Jälkkäriksi varmaan iskeytyy myös vähemmän perinteiset karamellisoidut ja rommilla glaseeratut banaanin jäätelön kera. 

Tämä on gameplan tällä hetkellä, kauppalista on toki kirjoitettu, mutta sen jäsentäminen puuttuu vielä. 
Samoin tuo GC:n alkupalan lopullinen muoto, toisaalta tahtoisin sen olevan kampasimpukat boudinin päällä, niiden alla hernepyre ja kunkin kampasimpukan päällä vielä pikku tiraus siian tai muikunmätiä. Sitä samaa mitä sitten skagen amuseissa on. Tämä jää tiirailtavaksi.

Miksen pyytänyt tulevaa suurlähettilästä Tampereelta viime viikolla tuomaan kaviaaria? Se olisi vaan sen kerran kirpaissut 50€ - pari vedonlyöntiä Formula ykkösiä. Tämän asian kanssa saan sitten painia myös. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti