sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Forza Fernandoo!

Päätinpä sitten juhlistaa Fernando Alonson tulevaa F1 maailmanmestaruutta (2013-2017, viisi perättäistä) pikku makupaloilla Espanjasta. Pepita Ariksen espanjalaisen ruoan raamattu kun tuli kirjastosta haettua niin pitihän sitten sen kimppuun käydä varovaisesti. Ja kun paellaa on tarkoitus viikolla joku päivä pyöräyttää, niin tempaisin sitten yhden version chorizostakin suoleen aamupuhteeksi. Kasasin siinä sitten pikku tapaksia pari vadillista. Yhteen niistä tuli lasipurkista anjovisfilettä. Oikein vaan paljon reilummin suolaa ja makua, on hintakin himpun verran enemmän kuin säilykeanjoviksissa. Oikeastaan niissä ei ole mitään samaa paitsi nimi. 
Pääruoaksi rykäisin sitten taas peruspihviä vain, entrecotet hain kauppahallista, kylkeen piti mustapekasta tehdä soosi ja ranskanperunat veistelin rosamundasta. Eli perus ABC-settiä :) 
Jälkkärinä oli marjoja kuohuviinihyytelössä. Tosin muisin marjavarastoni yläkanttiin ja marjojen määrä jäi vähäiseksi. Hyvä niin sillä nuo karpalot ne vasta happamia olivatkin.

Chorizoa


Kiva pikku viini, portugalilainen, Viini-lehden valinta vuoden punaviiniksi 2012.


Tapas settiä


Banderillas


Iberico juustoa, pikku liraus hunajaa päällä


Chorizoon ja serranokinkkuun käärittyä viikunaa, liraus oliiviöljyä


Paprikakupit


Jälkkärihän se siinä


Näitä tuli maistettua vaihteeksi, oli niin tavattoman kylmä ulkona että sisäinen villatakki oli paikallaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti