lauantai 22. joulukuuta 2012

Talvipäivän nomikäseisokkisenytoli

Tuli ja meni, heti huomaa miten päivä on kirkkaampi... tai sitten ei. Kylmäkin on kuin Siperiassa. Saisi vaan jo loppua kun näin kevään kynnyksellä jo keikutaan. 
Yrttiasiaa ei olekaan pitkään aikaan erikseen tullut käsiteltyä, eikä paljon ole kehumista nytkään. Tulevana vuonna on sitten pakko olla aikasessa junassa niiden kanssa jottei sato niiden osalta jää kehnoksi kuten tänä vuonna. Olen kyllä sitten myös unohtanut sen faktan pariin kertaan että vieläkin mulla kasvaa salvia sekä rosmariini jotenkuten, ei vaan ihan joka viikko muista niitäkään kastella vaikka ns silmien alla ovatkin. Lohdutonta näkyä, noinkohan rosmariini jaksaisi keikkua vielä tulevaan päästäiseen?

Tässä rosmariini vielä kituuttaa


Taka-alalla oregano päässyt tyystin kuivahtamaan, ikkunasta vetää niin tolkuttomasti ettei varmaan ole pitänyt siitä. Taattua Fenestra laatua, vetää joka lävestä. Kyselyitä kyllä lähettivät remontin jälkeen, eivät vaan tehneet asialle mitään. Paskaa laatua kertakaikkiaan ihan ovista ikkunoihin sekä asennuksiin. 
Salvia pinnistelee vielä. Oliskohan pitänyt jättää parvekkeelle stryroksin alle talviunille?

Jouluvalmisteluja aloittelin eilen, hesarista löytyi lohi-riisi-piparjuuripiirakan resepti, sitähän oli sitten pakko vääntää. Ihan hyvää tuli vaikka tilli unohtuikin. Laitoin ruohosipulia sen sijaan.


Tästä sitten tuollaisia sentin parin siivuja. 


Pitää huomenna jatkaa valmisteluja, on kinkun paistoa ynnä muuta. Tarkoitus oli tehdä mustaa makkaraa jouluksi kun nuorison edustajat tulivat Tampereen suunnalta kotio jouluksi. Ei kuulemma ole suosikkimateriaalia tuo, jätän sitten tekemättä tyystin. On tässä tarpeeksi nykerrettävää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti