keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Kinkuton päiväkö?

Ei, kyllä sitä kinkkua on tänäänkin syöty aamusta alkaen, alkaa pikkuhiljaa loppumaan kun syöjien määräkin vähenee. Hyvä niin, ei sitä sitten enempää jaksaisikaan. Voiskohan kinkkua jotenkin kierrättää? No juuh. Olin minä sitten ilmeisesti kiltti tänäkin vuonna ollut kun pari lahjaakin sain, Bowmore Sinle Malt skottilaista lekkerin ja sitten mainio Muru ruokakirjan! Pitääpä molempiin paneutua antaumuksella lähipäivinä. 
Aattona meni ateriapuoli perinteisesti kinkkua ja laatikoita sekä salaatteja mutustellen, joulupäivänä oli taasen kalaa tyrkyllä. Siian suolakuoressa tekaisin, pikku dijon smetana muikunmäti saaristolaisnappeja ja caesar salaatti. Oli sitten vielä maksapateeta ja sen sellaista pientä. Ihan tyytyväinen olin panokseeni. 

Ja kun ei sitten muuta tekemistä eilen illalla ollut, oli pakko käydä tuolla lumihangessa kävelemässä aimo lenkki jonka päätteeksi sitten pihalla heittäydyin lumienkelin tekoon. Tuli hieno, kuvasta ei.

Tunnelmapaloja...








2 kommenttia:

  1. Minä en ole ollut kiltti sitten 80-luvun, mutta tuo Muru-kirja kelpaisi kyllä tännekin! Jostain blogista bongasin kyseisessä kirjassa olleet Skagen-mätipalat, joita jouluna mukailimme, ja hyviä olivat.
    Lisäksi muuten testattiin Tomin keittiössä näytetyn inkokt laxin (tai meidän tapauksessa inkokt nieriä), ja sekin oli niin mainio, että menee uusintaan - jos vain jostain saa taas tuoretta lohta.

    VastaaPoista
  2. Oli kuulemma paikallisen Akateemisen kirjakaupan hyllyssä niitä viimeisiä kappaleita. On ihan kivan näköinen opus, on tarinaa muutenkin reseptien lisäksi. Ensi vuoden puolella pitää niitä alkaa testaamaan, ellei sitten jotain kivaa ankanrintareseptiä löydy heti kättelyssä. Sellaiset odottelee viikonloppua. Siis nuo fileet.

    VastaaPoista