torstai 20. joulukuuta 2012

Nythän on lama

Vai ei Espanjan tunnelmat kelpaa näinkin lähellä joulua. Olkoot sitten niin. Saatoin aloittaa joulu/talvi/kekriloman tänään. Sen verran vuoden mittaan olen ahkeroinut jotta sain tämän vuoden työt valmiiksi jo ja hyvillä mielin saatoin vetäytyä loman viettoon. Toki tämä on raaempaa mitä töissä konsaan, tänne en tohdi itäeurooppalaista huonosti suomea puhuvaa rouvashenkilöä höykyttää. 

Tämä ilta on mennyt joulumenun laatimisessa. Olen härskisti kuin sika kopioinut muista blogeista pikku juttuja omaan käyttöön, ja oman menun rungon vieläkin härskimmin viimevuotisista muistiinpanoistani.
Muistiinpanoja ja reunamerkintöjä vauhdittaa ranskalainen pikku viini, rehvakas olematta silti röyhkeä, 
Le Petit Longue Dog.
Pikku Mäyräkoira, ei suomalainen 12 pullon versio kuitenkaan. Suosittelen kun ja jos on ruutupaperille raapustettavaa. Ajatus käy. Torkahdin toki. 

Joulumenu 2012

kinkku
kalaa suolakuoressa (lahna, hauki tai jotain valkoista kalaa)
graavikalaa (lime-inkiväärigraavattu lohi/siika)
savulohi (lämmin+kylmä)
kananmunat smetanalla, punasipulilla ja mädillä
rémoulade
porkkanalaatikko
Maskun Kartanon Pikkelöity punajuuri
punajuurisalaatti
Caesar salaatti
juustolautanen (viitlai kuutlai ja muutlai)
tapaslautanen (ainaki toi ed)
suklaakakku
riisipuuro

Vaatimattoman puolella mennään, toki saattaa tulla menuun vielä pikku muutoksia. Lähinnä ajattelin kuorrutettuja simpukoita, ja juusto/tapas lautasella on tilaa ja ajatusta saattaa lentoon.

Toivottavasti mausteasiat on maailman laidalla kunnossa, niitä tässä odotellaan.

4 kommenttia:

  1. Ahaa, se salaisuus on siis Longue Dog (mukava punkku, tosiaan). Meillä ei ole vielä joulumenun suunnittelu lähtenyt kunnolla käyntiin, tosin raaka-aineita ollaan hankittu kaikkea mahdollista silmällä pitäen. Syytin suunnittelemattomuudesta työkiireitä, mutta ehkäpä syynä on sittenkin punkun puute. Pitää paikata asia vielä tänään, koska huomenna ois tarkoitus tehdä viimeinen täsmäisku kauppaan ja Alkoon.

    VastaaPoista
  2. Juu, tämä päivä on pyhitetty viimeiselle joulusiivoukselle, pitää kirjaston kirjojen päältä pölyt pyyhkäistä, laittaa nuppineulat ojennukseen korkkitaululla ja ennen kaikkea kirjoittaa ostoslistat. Ilman niitä olen todella pulassa. Usein niiden kanssakin. Ja sitten saa taas juosta pää kolmantena jalkana. Niin, enhän mä ole edes lahjoja vielä ostanut, saati mitään muutakaan. Eihän tässä onneksi kiire tule.

    VastaaPoista
  3. Kalaa ei tainnut olla listassa. Eiku oli joku fisu...
    Täällä eväkkäät uiskentelee omassa lasilootassaan vaan. Alkon listojen ulkopuolelta tilasin makaroonimaasta erän erästä Valpolicella Ripassoa vm 2010.

    VastaaPoista
  4. Kyllähän sitä kalaa olla pitää. Juurikin nousee tuolla köökin puolella bouillabaisse. Olin jo kukonlaulun aikaan kauppatorilla siikaa kalastamassa ja hallista sitten Herkkunuotasta taasen vihersimpukoita sekä setti haukisiikalohta. Jätin mädit ostamatta, äänestän kukkarolla ja haen puoleen hintaan Prismasta tänäpä ehtoolla jahka hovishauffööri ilmaantuu paikalle.

    VastaaPoista