perjantai 28. joulukuuta 2012

Joko se hallitus kaatuu?

Kyllä nyt jännittää kestääkö tämä hallitus seuraavan välikysymyksen yli, sen verran raskaasti ovat tyrineet jälleen kerran. Pikku puroista kertyy isompi virta ja tällä kertaa taisi olla sen verran kova virtaus että vie koko konkkaronkan mukanaan. Tähän asti on miltei kaikki parin edellisen hallituksen hyvät työt nollattu, nyt viimeisenä riekuttu työelämän pidentämisen puolesta ja sitten tehdään tämän tyyppinen temppu ettei pikku rahaa saada telakalle lainattua. Tervemenoa tuhannet työpaikat, verotulot ja kaikki muu hyvä mitä tästä olisi saattanut koitua yhden tai kenties kahden valtavan risteilijän rakentamisesta. Toivottavasti demareilla ja vasureilla on selkärankaa lähteä hallituksesta. 

Tuskin on, ainakaan demareilla, se on nähty niin moneen kertaan. Tuossa leirissä näillä uusilla musiikkitvministereillä ynnä muilla luokanopettajilla on se kiima pysyä vallankahvassa ihan loppuun asti, mitä milloinkin erilaisilla verukkeilla. Tuo sama efekti on demareita hallinnut koko sen elinkaaren ajan, vallanhimossa tehdään mitä vaan, siinä on työväenaate kaukana kun bemareilla ajetaan. 
Paavo Lipposen lempihokema oli aikoinaan "kepu pettää aina", kuinkas se asia vaan todellisuudessa onkaan? 
Demarit ovat pettäneet itse aina, helppo se sitten oli Mooseksen noin todeta kun peiliin katsoi ajatuksissaan kun tuon sammakon suustaan päästi. Demarit pettivät työväen kapinan vuonna 1917, sen jälkeen ovat kaiken tehneet pysyäkseen vallassa. Äärimmäisen vallanhaluinen Kalevi Sorsa joka pani pääministerikausillaan kapuloita rattaisiin Paavo Väyrysen suhteen, samaa kabinettipolitiikkaa harjoitti ajallaan sitten Presidentti Koivisto joka lähes laittomin perustein vie Väyryseltä pääministerinpaikan kun se paikka oli tuloillaan. 
Samaa silmitöntä vallanhalua on esittänyt pääministeri Lipponen joka touhusi Persianlahden sodan tiimellyksessa herra Bushin hallinnon kanssa ties ja mitä. Jäätyään siitä kiinni käänsi sen vaaliaseeksi Jäätteenmäkeä vastaan. 

Tämän toki kansa huomasi ja Keskusta tuolloinkin sai vaalivoiton. 

Demareissa vain kiteytyy se perisuomalainen  "kateus voittaa kiiman". Miksi muuten juuri tämä puolue on se joka haluaa holhoamista kerta toisensa jälkeen lisää, byrokratiaa byrokratian päälle ja näennäistasa-arvoa jolla ei oikean tasa-arvon kanssa ole mitään tekemistä. Tätä samaa on pitkälti myös vasureissa, siellä vieläkin kärkkäämmin mutta mitäs noista, auringonlaskun marginaalipuolue jolla ei oikeasti ole mitään merkitystä. 

Martin Saarikangas puhui juuri hyvin ja asiaa televiisorissa, vaikka Kokoomuslainen onkin. Ei kuitenkaan kuulu siihen työväenluokan kokoomukseen joka nyt on valloillaan ja mitä ilmeisimmin vuorineuvokset tätä kauppakamarinulikkalaumaa karsastaa. Ainakin näin minulle on kerrottu kokoomustahoilta. 

AY-liike koko laajalla rintamalla oli tämän telakkalainan takana, valmiina jopa liittojen taholta luottoa antamaan. Sateenkaarihallitus ei ottanut kuuleviin korviinsa sitäkään. Suomalainen työ ei kelpaa. 
Katainen ja Urpilainen jaksavat vaan jauhaa tätä "yhteistyöllä sitä ja tätä". Tällä yhteistyön tasolla jolla tehdään pelkkää kurjistumista ei toivottavasti enää ole tilausta kenellekään.

Herätkää. Perkele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti