sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Grillailuweekend lähimaastossa

Pitipä sitä näin hyvin ansaitun kesäloman päätteeksi osallistua pariinkin eri grillaustapahtumaan pe-la akselilla ja samalla sivusilmällä vielä paneutua Hungaroringin tapahtumiin sekä tutustua paremmin oman kunnan päätöksiin joissa tuntuu että kaikki valta on poliitikoilta valutettu virkamiehille ja päätöksiä tehdään sokeasti luottaen näiden päätöksiin. Olisiko aika tuohon tulla pikku hiljaa muutos? Liian kauan jo kokoomus&demarit ovat täälläkin huseeranneet ja saaneet ennen niin hyvämaineisen paikkakunnan kehnoon jamaan.

Perjantaina sitä sitten pidettiin pienemmällä porukalla perinteinen grilliparty, hyvää ruokaa, tilkka viiniä, pisara olutta ja ukonilma sekä reilumpi ryöppy vesipisaroita taivaalta. Emme tuon myräkän antaneet haitata, grillimaisteri sontikan alla sitten hoiti grilliä, vasta kovimman sadepuuskan alta siirryimme toiselle patiolle hetkeksi. Myräkkä oli puolessa tunnissa ohi, sopivasti niin, sitten olikin jo aika pääruoalle. 
Perjantain menussa oli alkupalaksi grillattua maissia sekä yakiniku-marinoituja kanan siipiä joita olin toista vuorokautta marinoinut. Pääruokana Hestonin reseptillä burgerit - naudan sisäpaistia, suolaa ja grillaamisen jälkeen mustapippuria. Aivan pahuksen hyvää. Niiden kylkeen grillattiin vielä perunaa ja vihanneksia. Hyvä setti, napa tuli täyteen eikä ruokaa jäänyt ensinkään. Jälkkäriksi olin aiemmin tehnyt New York juustokakun, sen kanssa sitten tuoreita vadelmia ja vattucoulis. Hyvää. Jopa niin hyvää ettei kotiin päästyä jaksanut muuta tehdä kuin kaatua sänkyyn odottelemaan seuraavan päivän kinkereitä.

Grillissä valmistuu


Reilun kokoiset burgerit, tuossa reilu kilo lihaa


Valmiina aivan tolkuttoman kauniita ja hyviä. Keskeltä hieman pinkki kuten kuuluikin. Iso käsi grillimaisterille!


Jälkkäri. Asettelu meni hieman poskelleen mutta samapa tuo, hyvää oli :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti