maanantai 22. heinäkuuta 2013

Salviapossua

Kyllä kerran kesässä nyt ainakin pitää salviapossua rykäistä kehiin, tänään oli sen vuoro. Possun ulkofilettä sitten avaamaan ja sinne makumaailmaan levittämään. Sitruunan kuorta, valkosipulia, suolaa, pippuria ja tietenkin reilusti tuoretta salviaa. Olisi voinut vielä persiljaakin täräyttää vaan en viitsinyt. Annoin mennä tällä, kiepaisin jötkäleen rullalle ja paiskasin uuniin. Tuolla kun 68 astetta oli tavoitettu, otin vetäytymään ja panin omatuotos rikea-potut kiehumaan, kuin myös härkäpavut voihin pyöriskelemään. Voihin ja tilkkaan vettä lopulta. Annoin pyöriä viitisen minuuttia, päällikuori pavuista irtosi ja kauniin vihreät pavut ponnahtivat esiin. En palkoa pannulle tietenkään pannut. Possu siinä vetäytyi perunoiden kypsyessä ja siitä tuli erityisen maukasta ja mehukasta. Ei ollut harmaa tylsä joulukinkku eikä buffetpöytien pettymys. Murskasin pottuja hieman lautaselle, ripaus suolaa ja täräys sitruunanmehua päälle, possu, pavut, papujen paistolientä till sekä vihersipulia omasta puutarhasta. Aivan hemmetin hyvää.

Possu menossa uuniin


Puh pah uunista pois


Härkäpavut ennen pannua


Nam nam nam....


2 kommenttia:

  1. Toi Rikea on ihan uus tuttavuus. Mistä olet sen siemenperunoita saanut?

    Mehevän näköistä salviapossua!

    VastaaPoista
  2. Yllättäen rikea löytyi Kauppilan puutarhalta keväällä. Isoa ja aika maukasta pottua kertakaikkiaan. Possu onnistui nappiin.

    VastaaPoista