maanantai 8. heinäkuuta 2013

Pientä testailua resepteillä

Jokainen blogi on tänä päivänä täynnä toinen toistaan parempia reseptejä, siksipä syy siihenkin etten itse sellaisia ala tänne laittamaan kuin korkeintaan linkkeinä niille sivuille joissa ne on julkaistu tuoreeltaan.
Onneksi näin lomalla on aikaa värkätä vaikka joka päivä arkeenkin pikku vivahteella parempaa kuin arkisin normaalisti.
Erään henkilöryhmittymän blogista olen kerta toisensa jälkeen bongannut kivoja ja kokeilemisen arvoisia reseptejä ja muita vinkkejä, niin tälläkin kertaa. Kivat pekoni-juusto skonssit kuin burgerikin joka yksinkertaisuudessaan oli vallan fantastinen. Se oli Heston Blumenthalin uudessa Kokkaa Kuin Heston (2011) tv-sarjassa joka TV5:llä pyörii parhaillaan, ensimmäisessä jaksossa esitelty. Lihamyllyn karkeimmalla seulalla rykäistään suolattuna ja paloiteltuna kilo naudanpaistia, itse käytin sisäpaistia, kiepautetaan tuorekelmuun pötkyläksi ja neljäksi tunniksi jääkaappiin asettumaan. Ei munia eikä mitään muutakaan maustetta. Ja tuli pahuksen hyvää burgeria. 
Myös uusin Glorian Ruoka&Viini lehti toi jälleen kivoja pikku ideoita joita toteutin, mm. briossiskagenit.
Enpä briossiakaan ollut aiemmin tehnyt, nytpä tuli tuokin asia hoidettua.

Burgeritanko tekeentymässä



Siinä se valmiina oman salaatin päällä köllöttää


Skonssit tuli mainittua, tässäpä näitä tuoreeltaan myös sunnuntai aamulta. Helppoa ja hyvää sekä ennen kaikkea täyttävää.


GR&V lehden briossiskagen. Ehkä briossi ekalla asettelulla jäi liian isoksi.



Tiesin tyttäreni saapuvat viikonlopuksi näille maisemille ja pitihän trinsessalle sitten ateriaa laatia, vaatimuksena oli ainoastaan että kunnon pihviä sen olla pitää. En siihen päivän kuumuuteen sitten viitsinyt mitään pottua tms kylkeen laittaa, salaattipedille pikkelöityjen retiisien ja sipulin kaveriksi sitten naudan ulkofilettä saatoin laittaa.


Jälkkäriksi mansikkapirtelöä, omin pikku kätösin aiemmin olin mansikat poiminut...


Sunnuntain aamiaiseksi siinä kun yllä näytettyjä skonsseja odoteltiin, laitoin pikkuruiset burgerit ja skagenit jokiravun pyrstöillä kehiin. Burgerin päälle puolikas kananmuna paistettuna. Näillä päivä lähti hyvin käyntiin.


Täällä bunkkerilla on rontit suorastaan räjähtäneet kasvuun. Kuten myös jotkin ikävät itikat joka syövät surutta reikiä niin salviaan, persiljaan kuin kaikkiin muihinkin. Toivottavasti ei uuteen parvekejakkaraan sentään.





Eilinen ehtoo palattuani Nürnburgringin bensankatkuisesta autourheilun mekasta viettyi alueella jossa olikin tiedossa hikinen iltapuhde. Oli ihan päässyt käsistä ryöstäytymään koko touhu, rikkaa ihan joka puolellla sekä myyränkoloja tuhottomasti. Olin pyöristynyt, en silti antanut sen haitata vaan kävin työtä päin. Vihdoin raivattuani tarpeeksi sain asennettua tuon amerikkalaistyyppisen perässä vedettävän grillini asemiin ja körtsikät tekeentymään. Kylläpä nuo maistuikin hyvälle. Mutta tuollainen neljän tunnin sessio perse pystyssä koukkimassa vei ihmisen taimelta niin mehut ettei sitä ehtoosta sitten enää jaksanut edes jalkapalloa katsoa. Mutta enhän mä muutenkaan.

Näitä valtavia perässä vedettäviä grillejä näkee usein amerikkalaisissa ruokaohjelmissa jossa Billy-Bob vetää Fordillaan näitä perässä, tuikkaa hikkoria täyteen ja polttelee 12 tuntia ennen Superbowlin alkua jotta hiillos on sopiva. 

Tänään onkin sitten vuorossa japanilaisen bbq possun koeponnistus. Marinadiin kotvanen sitten laitoin possun tekeentymään. Idea tuohon bongattu Sillä Sipulia blogista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti