lauantai 13. heinäkuuta 2013

Kokkailua kotirintamalla

Kotimaista tuotetta kun on nyt tuoreeltaan torit ja turut täynnä niin olihan sitä sitten pakko lähteä tekemään lauantain menua niistä. Turun kauppatorilta pääsääntöisesti hain maalaisten pöydistä niin siiklin, tuoreet valkosipulit kuin muutkin. Kalan hain sitten Hallista kun näytti että olisi torilla ollut jo liian monta hetkeä auringossa ahvenat. Menu kehkeytyi mieleen jo eilis iltana, siispä paahdettua valkosipulikeittoa, uutta pottua ja ahventa kehiin tänäpä. Näin toiminkin. Paahdetun valkosipulikeiton tein Tommi Tuomisen ohjeella joka tuli aikoinaan Food Club tv-sarjasta poimittua, reseptit löytynee netistä vieläkin. Kotimaista tuoretta valkosipulia paahdoin nelisenkymmentä minuuttia uunissa folion sisällä, tällä välin kuullotin sipulia ja siikliä ja keittelin ne kypsiksi kasvisliemessä ja rieslingissä. Moselland Riesling oli kyseessä, sen verran happoinen valkkari jottei tarvinnut sitten sitruunanmehua keittoon tiristää.
Siikliä sitten reilussa tillissä tuli keitettyä, tuoretta hernettä pyöräytettyä voissa kuten myös kantarelliakin, ahvenet valkopippurissa. Kyllä näillä nälkä lähti, voi lähteä voilla kirkastetuin mielin kohti Tallinnan humua sitten jossain välissä ennen kuin kesäloma loppuupi.

Pikku keitto, krutonkeja ja tilliä


Potut, ahvenat, hernekset ja kantsut. Tietty tilliäkin kullekin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti