sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Makkarafestarit 2013

Lauantaina oli aika jälleen vetäytyä Maskun kartanolle perinteisiin Makkarafestareihin. Maailmanmatkaajasta ei ollut kuulunut kotvaseen aikaan mitään, odotin täällä törmääväni. Niin ei tapahtunut, hän vaan venkoilee Guernseyllä. Vieläkin. Tuskin siellä niin kivaa on. En usko. 
Festarin teemana kun on makkara, tänä vuonna oli makkarana sitten Kartanon Tacomakkara ja omana antimenani merquez makkara Tomi Björkin reseptillä, tosin viime vuodesta viisastuneena lisäsin mausteita hieman, korianteria toisenkin puskan ja ennen kaikkea laitoin läskiä lisää.
Tacomakkara oli taas possun kylkeen tehty hyvinkin maukas makkara, reseptin erikoisuutena kananmunat (8kpl). Kuten nimestäkin saattaa päätellä, chiliäkin siinä sitten oli himpun verran. Erinomaisen hyvää siitä tuli joka tapauksessa, tästäkin toki tehtiin maustamisvaiheessa kolmeen otteeseen maistiaiset pannulla niin sain maun kohdalleen. Kaiken kaikkiaan makkaraa oli nelisen kiloa, tacomakkaraan tuli lihan lisäksi sen verran reilusti kaikkea muutakin, munia ja sipulia nyt mainitakseni. 
Menu oli kertakaikkiaan onnistunut, väkeä oli enemmän kuin koskaan, ja vaikka jäsen K oli poissa paikalta, nuorempi jäsen KK hoiti puheet hänenkin puolestaan. Päättymättömänä, tasaisena tarinan ja kyselyn virtana. 
Keli myös suosi festareita, aurinko möllötti harsopilvien takaa, tarinaa ja juttua piisasi sekä hyvää ruokaa oli riittävästi. Erityisesti jäi välipaloista mieleen tarjolla ollut tuore leipä ja sen kanssa ollut mousse joka oli tavattoman hyvää. Alkupalana ollut savulohileipä oli myös turkasen hyvä. Enpä siinä kaikessa tohinassa sitten huomannut reseptejä kysellä, mutta eiköhän nekin ilmesty jossain välissä postilaatikkoon yllättäen ja pyytämättä?

Minnepäin?


Menu


Kevyt avocadococtail. Herkkäsilmäisimmät huomaa allekirjoittaneen kädenjäljen asettelussa


Maksacrostinit


Merquez myllystä ulos


Pohjalla lammas ja läski, päällä valkosipulit, mausteseos, harissa sekä korianteri


Merquez menee suoleen. Tuo sininen purkki ei ollut tuossa tuota tehdessä. Mitähän ovat tehneet kun ovat näitä kinofilmejä kehittäneet?


Hyvää settiä.


Tacomakkaraa oli tuplamäärä merqueziin verrattuna. 


Tacomakkara myös keitettiin saunomisen verran...


Kreikkalaiset perunat muurikassa, setissä myös valkosipulia ja fetaa pari pakettia loppusilauksena 


Vaaleammat tacomakkaraa, tummemmat merquezia



Jälkkärinä nappisuoritus - punaherukkapannacotta 


Seuraavia kinkereitä odotellessa... ne lienee rapujuhlat syksyllä, on luvattu hyvää rapuvuotta !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti